دستگاه های ثابت ارتودنسی

در مقالات قبل با ارتودنسی و مواردی که به ارتودنسی نیاز دارد آشنا شدیم و همچنین بهداشت دهان و دندان پس از براکت را نیز مرور کردیم . در این مقاله با دستگاه های ثابت ارتودنسی آشنا خواهیم شد و انواع دستگاه ها را مرور خواهیم کرد . در مقالات بعدی دستگاه های متحرک را نیز شرح خواهیم داد .
به یاری فن آوری نوین ، بیماران برای استفاده از دستگاه های مختلف ارتودنسی می توانند انتخاب های متنوعی داشته باشند . هر چند براکت های فلزی رایج هستند لیکن استفاده از براکت های سرامیکی و دستگاه های متحرک رایج که برای برخی موارد استفاده می شود ، هر روز افزایش می یابد .
انواع دستگاه های ثابت ارتودنسی :
براکت فلزی :
این براکت ها رایج ترین نوع براکت ها بوده و با کیفیت بسیار بالا ساخته شده اند . براکت های فلزی امروزی کوچک تر و تحمل آنها راحت تر بوده و نیز نمای بهتری دارند .
براکت های سرامیکی :
این براکت ها از جنس سرامیک متراکم و محکم بوده ، به علت همرنگ بودن با دندان ، طرفداران زیادی دارد و برای بزرگسالان که ظاهر براکت های فلزی برایشان خوشایند نیست ، بسیار مناسب است .
امکان استفاده از سیم های همرنگ دندان با این براکت ها وجود دارد که در این صورت هنگام لبخند این وسایل تقریبا دیده نمی شوند . اشکال آنها در این است که اصطکاک بین سیم و براکت بسیار زیاد بوده و انتخاب آنها به نظر ارتودنتیست بستگی دارد .
براکت های طلایی :
جنس این براکت ها از استیل بوده که با طلای 24 عیار پوشش داده شده اند . حسن آنها زیبایی و سازگاری بهتر بافتی می باشد .
براکت Inspire :
براکت های شفاف با کیفیت بالاتر و بهتر می باشند . در این نوع براکت ها نیز امکان استفاده از سیم های روکش دار همرنگ دندان وجود دارد تا میزان دیده شدن وسایل ارتودنسی به حداقل برسد .
براکت Damon :
این سیستم نسبت به سیستم های دیگر جدید بوده و مزیت آنها این است که ضرورتی در استفاده از اورینگ برای نگه داری سیم درون آنها نمی باشد . بنابراین نمای ظاهری آنها بهتر بوده و به علت کاهش اصطکاک بین سیم و براکت ، طول دوره درمان را نیز کاهش می دهد .
براکت Wildsmile :
همانطور که از شکل براکت مشخص است دارای اشکال فانتزی می باشد . استفاده از این براکت ها برای کودکان جذاب است . تقاضای این نوع براکت ها در ایران کم بوده و از نظر تکنیکی بسیار ضعیف می باشند .
براکت Speed :
براکت های Speed مانند Damon جدید بوده و ادعاهایی در ارتباط با کاهش طول دوره درمان ، کاهش تعداد جلسات ویزیت و کاهش نیاز به کشیدن دندان مطرح شده است ، که نیازمند تایید مراکز تحقیقاتی معتبر می باشد که هنوز ارائه نشده است .
براکت ناپیدا یا Lingual :
در این روش وسایل درمان همگی در پشت دندان قرار می گیرند و هنگام لبخند زدن هیچ نشانه ای از آنها دیده نمی شود . معایب این براکت ها عبارتند از ؛ مشکلات تکلمی و جویدن در ابتدای درمان در بعضی از بیماران ، هزینه زیادتر و از نظر تکنیکی کار پیچیده تری بوده و دوره درمان طولانی تری دارند .
دیدگاه جدیدی بگذارید